Регион 01. март 2021. / 12:34

Европските земји повторно „под клуч“

Европските земји повторно „под клуч“

Многу европски земји повторно воведуваат затворање или делумно затворање на почетокот на 2021 година за да се борат против зголемениот број нови инфекции и смртни случаи.

Франција, Србија, Чешка, Шпанија и Португалија воведуваат нови построги мерки и нови затворања. Заклучувањето во Белгија е продолжено и остануваат строги мерки во Германија и Ирска. Шведска ги заостри своите мерки пред неколку дена, но тоа сè уште не се драстичните мерки што ги видовме низ цела Европа.