Регион 22. ноември 2020. / 16:47

Бугарскиот поет Милчев: Гледајќи го лажниот патриот Џамбаски, ми доаѓа да емигрирам во Скопје!

Бугарскиот поет Милчев: Гледајќи го лажниот патриот Џамбаски, ми доаѓа да емигрирам во Скопје!

Европски пратеник, потпретседател на ВМРО – овој човек е израснат на зборови што не значат ништо. Тој е симбол на бугарската искомплексираност, напиша на социјалните мрежи познатиот бугарски поет Николај Милчев за европратеникот и потпретседател на ВМРО, Ангел Џамбаски.

– Сложеност плус лажен патриотизам – ова е амбасадорот Џамбаски. Дали се сеќавате како пред некое време возеше пијан и како целата нација беше трезна од фактот дека момчето војвода се најде над законот и редот. Го оставија да живее, со добро здравје. Додека тој фрлаше со пиратки кон луѓето кои протестираа, Џамбаски ни рече: Јас сум херој на новиот филм! Јас сум карипски пиратски патриот.И кажeтe ми, како да не емигрирам во Скопје, ако таму сè уште нè сакаат?, напиша Милчев на својот профил на Фејсбук.

ИСКАМ ДА ЕМИГРИРАМ В СКОПИЕ

Като гледам Ангел Джамбазки, и ми идва да емигрирам в Скопие. Евродепутат,…

Posted by Николай Милчев on Thursday, November 19, 2020