Регион 25. март 2020. / 11:15

Босна и Херцеговина забрани влез за странци поради ситуацијата со Ковид-19

Босна и Херцеговина забрани влез за странци поради ситуацијата со Ковид-19

Како дел од превентивните мерки за спречување на ширењето на коронавирусот, утрово стапи на сила забраната за влез на странци во БиХ.

-Одлуката на министрите на Советот на БиХ за забрана за влез на странците на граничните премини во БиХ се спроведува за да се намалат ефектите од пандемија на вирусот, изјави директорот на граничната полиција на БиХ, Радиша Самарџија.

Тој тврди дека одлуката е донесена синоќа и дека таа веднаш била испратена до сите теренски канцеларии на граничната полиција.

Според него, од 30 март сите четири аеродроми во БиХ ќе бидат затворени за  сообраќај.