Регион 24. декември 2020. / 14:24

БиХ: Регистрирани 728 позитивни на коронавирус

БиХ: Регистрирани 728 позитивни на коронавирус

Во последните 24 часа во Босна и Херцеговина се регистрирани 728 позитивни на коронавирус, а починале 38 пациенти.

Во Федерацијата се тестирани 2.346 примероци, од кои 472 биле позитивни. Вкупно во Федерацијата се тестирани 329.743 примерови, а корона вирусот е потврден кај 69.935 луѓе. Активни се 17.260 случаи.

Во федерацијата има забележани и 17 нови смртни случаи, со што вкупната бројка на жртви се искачи на 2.093.

Во Република Српска во последните 24 часа има 233 позитивни на вирусот, а тестирани биле 838 примероци.

Пријавени се 18 смртни случаи или вкупно од почетокот на епидемијата 1.664.

Досега во РС вкупно има 35.829 потврдени позитивни случаи, а оздравеле 22.018 луѓе.

Во Брчко има уште 23 нови случаи, а тестирни биле 79. Починале тројца.