Регион 09. октомври 2019. / 14:33

Албанската телевизија „Клан“ му подари речник на Вучиќ

Албанската телевизија „Клан“ му подари речник на Вучиќ

Претседателот на србија, Александар Вучиќ денеска доби несекојдневен подарок од дописникот на албанската телевизија „Клан“, Идриз Сефери.

На неговата екселенција претседателот Александар Вучиќ мојот личен речник за подобро разбирање во иднина, отколку во минатото, пишува во посветата, на речникот кој му го подари при интервјуто кое го водеше со Вучиќ за телевизијата „Клан“.

По разговорите со претставниците со Српска листа пред изборите во Косово, Вучиќ на прес-конференција прочита документ на централната изборна коммисија во Косово, на албански јазик, и се пошегува со Сефери дали сѐ добро изговорил.

Таа снимка стана вирална на друштвените мрежи и на албанските медиуми.