Македонија 20. февруари 2021. / 17:45

ВМРО-ДПМНЕ: Велес, Кавадарци, Неготино и Повардарието против фалсификат попис

ВМРО-ДПМНЕ: Велес, Кавадарци, Неготино и Повардарието против фалсификат попис

Граѓаните на Велес, Кавадарци, Неготино и Повардарието денеска излегоа во масовен број против фалсификат попис, се вели во партиското соопштение на опозициската ВМРО-ДПМНЕ.

 

Граѓаните кажаа не за насилието на Заев, кој пописот како статистичка операција сака да направи политичка операција заради пазарот за коалиција. Граѓаните не се предмет за пазарење, а неговите коалициски ветувања Заев може да ги подмири од нешто што е негово, а не со пописот, кој треба да даде јасна слика за бројот на луѓе во државата, значајни податоци за нивното образование, занимање, како и населеноста итн, истакнуваат од опозициската партија.

Пописот и е насушно потребен на државата, но реален, а не фингиран, додаваат од таму.