Македонија 01. декември 2020. / 18:45

Владата ќе достави до Собранието предлог за продолжување на кризната состојба до 30 јуни

Владата ќе достави до Собранието предлог за продолжување на кризната состојба до 30 јуни

Владата на Република Северна Македонија на денешната редовна 25-та седница го усвои предлогот на Управувачкиот комитет за координација и управување во системот за управување со кризи и го утврди текстот на Предлог – одлуката за одобрување на продолжување на рокот за постоење на кризна состојба на територијата на Република Северна Македонија.

Со оваа предлог-одлука се предлага на Собранието на Република Северна Македонија да одобри продолжување на рокот за постоење на кризна состојба до 30 јуни 2021 година, информира владината прес-служба.