Македонија 25. јануари 2021. / 19:55

(ВИДЕО) Коста Петров призна кривично дело: Се рекламирал со државни пари на портали и медиуми

(ВИДЕО) Коста Петров призна кривично дело: Се рекламирал со државни пари на портали и медиуми

За пет години Фондот за иновации има банери на пет портал, призна Коста Петров директор на Фондот за иновации и технолошки развој во вечерашното гостување во 24 Анализа, во одговор на прашањето дали се користи медумска промоција преку медиумите.

Тој вели дека рекламите на тие пет портали се платени со буџетски средства на Фондот за иновации.

Инаку, на 27 август 2017 година е донесен мораториум за рекламирање на институциите во медиумите, вклучувајќи ги и порталите  .