Македонија 25. октомври 2020. / 17:00

(ВИДЕО) Даниловски: За да нема карантин треба да се почитуваат тие пусти мерки за заштита

(ВИДЕО) Даниловски: За да нема карантин треба да се почитуваат тие пусти мерки за заштита

Клучот за „спас“ е во почитувањето на мерките, што мора да бидат дозирани, за да не се создадат други проблеми, додава Даниловски, за Канал 5.

Капацитетите на болниците ќе се прошират, ама, дали, за еден месец од сега, ако заразата се шери со исто темпо, ќе има кој да ги лекува болните е отворено прашање, вели Даниловски.