Македонија 25. март 2020. / 18:45

Вакцинирањето на учениците може да се одложи за два до три месеци, новороденчињата во редовен термин

Вакцинирањето на учениците може да се одложи за два до три месеци, новороденчињата во редовен термин

Новороденчињата и предшколските деца може да се вакцинираат во редовен термин, а за школските деца вакцината може да се одложи два до три месеца.

Тоа е стручно мислење на Комитетот за имунизација, рече министерот за здравство Венко Филипче, одговарајќи на новинарско прашање на редовната прес-конференција во Владата.