Македонија 23. февруари 2021. / 10:16

Вакцинирани 1.115 здравствени работници

Вакцинирани 1.115 здравствени работници

Досега 1.155 здравствени работници ја примиле вакцината против Ковид-19 во Македонија, информира министерот за здравство, Венко Филипче.

Тој уверува дека вакцините се безбедни и развиени на сигурни платформи.

Министерот информират дека преку веб-страницата „Vakcinacija.mk” 63.075 граѓани искажале интерес за вакцинација.

„До крајот на неделава ги очекуваме и останатите количини на вакцини од Србија, како и 200-те илјади кинески вакцини“, напиша Филипче на „Фејсбук“.