Македонија 26. јануари 2021. / 14:27

Утре без вода делови од Гевгелија

Утре без вода делови од Гевгелија

Јавното комунално претпријатие ,,Комуналец,, од Гевгелија соопшти дека во текот на утрешниот ден прекин на водоснабдувањето ќе имаат жителите од североисточниот дел на градот, поради изведба на работи за обнова на водоводната мрежа во тој дел од градот.

Според известувањето во одреден временски период, утре без вода за пиење ќе останат граѓаните кои живеат на улиците ,,Кукушка“ и ,,Моински пат“ поради неодложните работи за реконструкција на водоводната линија што комуналните екипи ќе ги изведуваат на кракот од улицата ,,Кукушка“.

Екипите на терен ќе излезат во 8 часот, а прекинот, како што соопштија од ,,Комуналец“ ќе трае до завршување на изведбените работи.