Македонија 19. септември 2019. / 16:09

Уште двајца обвинители на СЈО ќе продолжат да ги застапуваат „Триста“ и „Тотал“

Уште двајца обвинители на СЈО ќе продолжат да ги застапуваат „Триста“ и „Тотал“

Поранешните обвинители во СЈО, Стевчо Донев и Елизабета Јосифовска, и натаму ќе ги застапуваат предметите „Триста“ и „Тотал“.

Пред Донев и Јосифовска, уште тројца поранешни обвинители во СЈО добија овластување од државниот јавен обвинител Љубомир Јовески да ги застапуваат предметите што и досега ги водеа. Фатиме Фетаи и Гаврил Бубевски продолжија да го застапуваат „Монструм“, а Ленче Ристоска предметот „Талир 2“.

По прекинувањето на мандатот во СЈО, Советот на јавни обвинители ја врати Елизабета Јосифовска во ОЈО Гостивар, а Стевчо Донев во ОЈО