Македонија 30. август 2020. / 12:41

Трајанов: Октоподот треба да се удри со чекан по глава за да не ја изеде политиката

Трајанов: Октоподот треба да се удри со чекан по глава за да не ја изеде политиката

Павле Трајанов беше првиот говорник на седницата која продолжи денеска на која се гласа за новата влада.

Треба да се преиспита правилото на бадентер, кој во одредени мменти се јавува како кочница. – рече Трајанов.

Трајанов предложи рационализација на јавната администрација и Македонија да биде една изборна единица, а да остане пропорционалниот модел.

Да се изгради систем за детекција на скриен имот на политичарите Октоподот треба да се удри со чекан по глава за да не ја изеде политиката. – истакна Трајанов.

Тој ги повика сите функционери да не се дружат со мафијата и криминалците.