Македонија 19. април 2020. / 09:45

Тивко и празно за празникот во Гостивар

Тивко и празно за празникот во Гостивар

Празничниот викенд во Гостивар го одбележуваат празни улици. Ретко кој од рано се движи по по улиците ретко.

 

Се забележуваат полициски патроли, по некое такси возило, медицински екипи, доставувачи на храна и лекови.

Портите на соборната црква Св Богородица беа затворени.

На градскиот плоштад, гулабите и по некое бездомно куче беа единствените што му даваа живост на градот.