Македонија 11. декември 2020. / 10:37

Спасовски: Ќе бидат преземени сериозни мерки за објектите кои се издаваат за новогодишните прослави

Спасовски: Ќе бидат преземени сериозни мерки за објектите кои се издаваат за новогодишните прослави

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски во своето гостување на ТВ21 кажа какви мерки ќе бидат преземени за време на престојните новогодишни и божиќни празници.

–За празниците очекуваме некаков став од Комисијата за заразни болести, да видиме што ќе препорачаат во однос на проценката која ќе се направи проценка за ризик. Ние во МВР ги следиме посебно на издавање на објекти за прослава на празниците. И веќе имаме одредени сознанија, и сериозно ќе преземеме мерки, рече министерот.