Македонија 27. октомври 2020. / 12:31

Собранието ги констатира оставките на пратениците Дурловски, Бајрами, Зеќири и на Лукаревска

Собранието ги констатира оставките на пратениците Дурловски, Бајрами, Зеќири и на Лукаревска

Собранието на денешната седница констатира оставки на четворица пратеници, и тоа на пратеникот Игор Дурловски, кој доаѓа од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, на Бајрам Реџепи од ДУИ и на двајца парламентарци од СДСМ, Мухамед Зеќири и Сања Лукаревска.

Ниту еден од пратениците не ја образложи својата оставката пред Парламентот.

Претседателот на Собранието Талат Џафери ја повика Државната изборна комисија да го извести Парламентот за кандидатите за пратеници кои се следни на листите од кои беа избрани Дурловски, Бајрами, Зеќири и Лукаревска за на новите пратеници да им се верифицира мандатот.