Македонија 26. ноември 2020. / 22:25

Скопје, Битола и Прилеп со најмногу заразени

Скопје, Битола и Прилеп со најмногу заразени

Од новорегистррраните заразени денеска  со Ковид-19, 472 се од  Скопје, по што следат Битола со 87, Прилеп 78,  Тетово со 61, Куманово 58,  Охрид -47, Штип-43, Струмица-39, Струга-29, Кавадарци и Велес по 32, Кичево-26,Гостивар-22, Свети Николе и Ресен по 17, Кочани-15, Делчево-12, Неготино-11,Пробиштип, Демир Хисар и Македонски Брод по 10, Берово-9, Крива Паланка-6, Валандово-5, Виница, Дебар, Кратово, Радовиш и Крушево по два, Пехчево и Гевгелија по еден.