Македонија 28. октомври 2020. / 17:15

Склучен договор за јавна набавка за мрежна опрема за Собранието

Склучен договор за јавна набавка за мрежна опрема за Собранието

Во рамки на Програмата за Парламентарна поддршка на Собранието на Република С.  Македонија финансиски поддржана од страна на Швајцарката Конфедерација, склучен е договор за јавна набавка на мрежна опрема – хардвер и софтвер.

Како што информира собраниската прес-служба, потребата за оваа набавка е со цел зголемување на квалитетот на работата на Собранието, особено во делот на можностите за неговата отвореност и транспарентност кон граѓаните.

-Благодарение на нашите пријатели и поддржувачи го трансформираме Собранието за сите наши граѓани да имаат отворена, одговорна и инвентивна законодавна власт, стои во соопштението.

Вредноста на набавката е околу 11,5 милиони денари без пресметано ДДВ, а критериум за додлување на договорот е најдобар однос меѓу цена и квалитет.