Македонија 30. јуни 2020. / 16:25

СJO од денеска ја затвори вратата, тоа повеќе не постои откако се укина со новиот Закон за ЈО

СJO од денеска ја затвори вратата, тоа повеќе не постои откако се укина со новиот Закон за ЈО

Од денеска Специјалното обвинителство ја затвори својата врата. Тоа повеќе не постои откако се укина со новиот Закон за Јавно обвинителство. Со згаснувањето на СЈО, вработените во ова обвинителство остануваат без работа. Републичкиот обвинител Јовески ова го правда, бидејќи тие тука биле вработени на определено работно време.