Македонија 24. август 2019. / 20:22

Симонида Кацарска: Поради „Рекет“, Македонија може да не добие датум за почеток на преговори со ЕУ

Симонида Кацарска: Поради „Рекет“, Македонија може да не добие датум за почеток на преговори со ЕУ

Симонида Кацарска од Институтот за европска политика во интервју за телевизијата АлсатМ изрази став дека случајот „Рекет“ може да влијае за земјава во октомври да не добие датум за почеток на преговори со ЕУ.

Последниот извештај на ЕК за земјата беше позитивен во областа на владеењето на правото, но после ова се е неизвесно.