Македонија 20. октомври 2020. / 11:34

Шефот на „Пошта“ Рустеми сега директор на „Државни патишта“

Шефот на „Пошта“ Рустеми сега директор на „Државни патишта“

Досегашниот директор на АД „Македонски пошти“ Ејуп Рустеми ќе биде нов директор на јавното претпријатие за државни патишта, потврди премиерот Зоран Заев, пренесе „СДК“.

Рустеми доаѓа на местото на Зоран Китанов, кадар на СДСМ.

Заев кажа дека на денешната владина седница ќе бидат именувани дел од директорите и ќе биде распишани огласи за оние места каде тоа е потребно.