Македонија 03. март 2021. / 11:26

Седница на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците

Седница на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците

Во Собранието на Македонија денеска е закажана седница на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците.

На дневен ред на Комисијата се посебниот извештај на Државната комисија за спречување на корупцијата за утврдените злоупотреби во финансирањето на изборната кампања за предвремените парламентарни избори 2020 година, како и годишните извештаи за работата на јавните обвинителства и на Советот на јавни обвинители за 2019 година.