Македонија 12. јули 2019. / 17:49

Сеад Кочан е примен во болница

Сеад Кочан е примен во болница

Ден пред Кривичниот совет да одлучи дали ќе го прати бизнисменот Сеад Кочан во затвор на 17-ти јули, тој заврши хоспитализиран во една приватна болница како итен случај.

Независно од одлуката на Кривичниот совет која се смета за конечна, од судот велат дека влошена здравствена состојба е нова ситуација која му дава уште една можност за молба и одложување на казната од 4 години и 8 месеци ако има цврсти докази од лекарска документација.

Судот денеска е известен дека лицето С.К е хоспитализиран и доколку биде доставена дополнителна молба за одлагање врз основа на новонастанатата состојба , судија за извршување на санкции дополнително ќе одлучи во законски утврдениот рок. – велат од Кривичен суд.