Македонија 19. февруари 2021. / 10:07

Само дел од лицата над 70-годишна возраст се пријавиле за вакцинација

Само дел од лицата над 70-годишна возраст се пријавиле за вакцинација

Од 85 179 лица кои досега се заинтересирани да примат вакцина, 38 илјади се над 70-годишна возраст, објави Министерството за здравство. Тоа е третина од вкупниот број лица над оваа возраст.

Вакцинацијата во земјава почна деновиве со имунизација на 202 здравствени работници.

Министеството за здравство укажува дека сите вакцини се безбедни и развиени на безбедни платформи.

-Со нив, секој ден сме чекор поблиску до крајот на пандемијата предизвикана од КОВИД-19, објави МЗ на официјалната фејсбук-страница.

38 илјади лица над 70 години изразиле интерес за вакцинација, од досега 85,179 лица заинтересирани да примат вакцина….

Posted by Министерство за здравство / Ministria e Shëndetësisë on Thursday, February 18, 2021