Македонија 11. декември 2020. / 22:54

Рускоска не знае каде завршила „Луј Витон“ торбата

Рускоска не знае каде завршила „Луј Витон“ торбата

Вилма Рускоска, обвинителка во обвинителствто за организиран криминал и корупција во своето гостување во емисијата „Само интервју“ на неколку прашање немаше одговор што таа како обвинител за организран криминал треба да знае. Според коментарите кои се појавија на социјалните мрежи за денешното нејзнино гостување може да се забележи дека јавноста смета дека била во видно алкохолизирана состојба и не дала одговор на прашања кој ја интересираат јавноста. Имено тоа се прашања кои ја интересираат јавноста, а не политичките тези и омразата на Вилма Рускоска кон опозиционата ВМРО-ДПМНЕ.

Рускоска најпрво во своето интервју рече дека не може да каже дали некој ќе одговара за потпишувањето на договорот за добрососедство што на некој начин покажува дека ја брани власта и Зоран Заев кој го потпиша овој договор.

-Јас не можам да кажам дали дека некој ќе одговара а за потпишувањето на договорот за добрососедство, рече Рускоска.

Потоа Рускоска потврди дека не знае каде завршила торбата со пари од случајот „Рекет“ ниту од Меѓународниот сојуз не знае каде завршиле тие пари.

Сите претсреси кои ги направивме торбата со пари од случајот „Рекет“ не се најде. Исто така и парите од Меѓународниот сојуз не се знае каде завршиле, кажа Рускоска.