Македонија 13. мај 2020. / 11:50

Рускоска не дозволи Спасовски да одговори дали ја поддржувал Шарената револуција

Рускоска не дозволи Спасовски да одговори дали ја поддржувал Шарената револуција

Трајко Вељаноски го праша сведокот Оливер Спасовски дали на координациите на коишто тој присуствувал се разговарало за избор на претседател на Собранието на што тој одговори потврдно, но и дека точката не била ставена на дневен ред на седница.

Спасовски потврди дека мнозинството било формирано во март 2017 година, а не кога почна констутитивната седница во декември 2016 година.

Адвокатот Еленко Миланов го праша Спасовски дали е точно дека е пратеник повеќе мандати на што тој одговори потврдно.

Спасовски доби и прашање дали ги поддржувал протестите на Шарената револуција, но на барање на обвинителката Вилма Рускоска, судијата не го дозволи ова прашање.