Македонија 12. мај 2020. / 22:00

Рокот на пасошите и возачките дозволи продолжен до 31 јули

Рокот на пасошите и возачките дозволи продолжен до 31 јули

Владата на денешната седница, на предлог на Министерството за внатрешни работи, се донесени уредби со законска сила за патните исправи и за возачките дозволи на македонските државјани за време на вонредна состојба.

Со донесените уредби рокот на овие лични исправи се продолжува до 31 јули 2020 година.