Македонија 27. октомври 2020. / 13:49

Роднина на почината од Струга: Филипче засрами се, пациенти умираат од псоријаза а ти ги броиш како од корона

Роднина на почината од Струга: Филипче засрами се, пациенти умираат од псоријаза а ти ги броиш како од корона

Махир Демишоски, внук на починатата пациентка од Струга го обвинува министерот Филипче оти лаже дека таа починала од корона и оти намерно ги пумпаат бројките. Тој уверува дека роднината умрела од псоријаза и од болести кои ги имала долги години како дијабестес а не од корона.

Тој уште се жали дека синот на починатата жена кој дошол од Италија да ја види мајка си и оти го пуштиле дури откако починала.