Македонија 04. декември 2020. / 11:49

Ременски: Бучковски, не тргнувај за Софија ако не си го прочитал мојот докторат

Ременски: Бучковски, не тргнувај за Софија ако не си го прочитал мојот докторат

Фросина Ременски, сопартијка на специјалниот претставник на Владата за Бугарија, Владо Бучковски преку Фејсбук му порача да не оди во Бугарија пред да го прочита нејзиниот докторат.

– Ако специјалниот претставник на државата во преговорите со Бугарија, проф. Бучковски не го прочитал мојот докторат објавен во монографија „Македонското национално малцинство во соседните земји: Современи состојби” со добиена Државна награда за наука во интерес на државата „Гоце Делчев” за 2008 година, нека не тргнува за Софија на преговори – напиша Ременски.

Ако специјалниот претставник на државата во преговорите со Бугарија, проф. Бучковски не го прочитал мојот докторат…

Posted by Frosina Remenski on Thursday, December 3, 2020