Македонија 22. мај 2020. / 22:44

Прошетки на домашните миленичиња во полицискиот час во истите термини

Прошетки на домашните миленичиња во полицискиот час во истите термини

Промената на времетраењето на забраната за движење за викендов нема да ги промени термините одредени за прошетки на домашните миленици за време на полицискиот час.

Во периодот кога важи забраната за движење, сграѓаните воите миленичиња ќе можат да ги изнесуваат наутро од 08:00 до 08:30 часот, потоа попладне од 15:00 до 15:30 часот, како и навечер од 20:00 до 20:30 часот, до 100 метри оддалеченост од живеалиштето и со примена на останатите мерки за лична заштита.