Македонија 18. септември 2020. / 13:18

Предлозите за замениците министри денеска предадени во собраниската архива

Предлозите за замениците министри денеска предадени во собраниската архива

Завршени се разговорите со сите потврдени и потенцијални кандидати за замници министри и сите ќе добијат шанса и ќе можат да бидат вградени во одредни други општествени области кои се под надлежност на извршната власт, истакна премиерот Зоран Заев.

Тој денеска информира дека предлогот со сите документи, автобиографиите односно ЦВ на кандидатите денеска се доставуваат до архивата на Собранието, завршена е целата процедура, потпишани се од негова страна и целиот предлог кога ќе стигне ќе може да биде објавен.

Најави дека денеска од владиниот прес-служба ќе бидат објавени имињата на сите предложение заменици министри во Владата.