Македонија 16. ноември 2020. / 15:44

Пратеници сведочеа дека Вељаноски седницата на „27 април“ ја водел согласно Деловникот и Уставот

Пратеници сведочеа дека Вељаноски седницата на „27 април“ ја водел согласно Деловникот и Уставот

Јован Митрески, Петар Атанасов, Алија Камберовски и Фадил Зендели на денешното рочиште за настаните од 27 април потврдија дека тогашниот претседавач Трајко Вељаноски ја водел седницата согласно Деловникот и Уставот, пишува Република.мк.

Сите тие беа едногласни дека се потпишале на барањето седницата да продолжи следниот ден.

Фадил Зендели од Беса беше дециден дека потпишал барање седницата да продолжи следниот ден во петок.

На прашање пак на адвокатот дали имал сознание дали Зекирија Ибраими ќе ја испее албанската химна тој рече не ниту пак во пратеничката група на Беса се говореле за такво нешто.