Македонија 17. јуни 2020. / 13:30

Поради големиот интерес: Пресудата за „Рекет“ во големата сала на Врховен суд

Поради големиот интерес: Пресудата за „Рекет“ во големата сала на Врховен суд

Пресудата за случајот „Рекет“, утре ќе биде објавена во големата сала  на Врховниот суд.

Како што инфомираат од Кривечен суд Скопје, ваквата одлука е донесена по барање на новинарите.

На последното рочиште за „Рекет“, првпат во историјата на Република Македонија ќе биде објавена пресуда против обвинител, односно против поранешната специјална јавна обвинителка, Катица Јанева.