Македонија 05. март 2021. / 20:14

Пановски: Во Македонија има петпати поголема смртност од корона од просекот во светот

Пановски: Во Македонија има петпати поголема смртност од корона од просекот во светот

Јас направив пресметка дека Северна и Јужна Америка и Европа имаат 1060 смртни случаи на милион, останатиот свет има 88 и тоа Азија и Африка и Австралија само 35, рече микробиологот Никола Пановски на гостувањето на Што не е јасно што се емитува на телевизија Алфа.

Според пресметките на Пановски, Македонија има петпати поголема смртност од просекот во светот.

Според некое секое патување е опасно и непотребно.

Овие што се вратија од Занзибар се заразиле по пат. Занзибар нема случаи, и има 509с лучаи од почеток на пандемија и 20 смртни случаи, рече Пановски.

Говорејќи за пописот Пановски посочи дека истиот требаше да се одложи за мај.

-Зошто затоа што е потопло, може да се седи во двор на тераса и сите попишувачи да бидат вакцинирани, вели Пановски.