Македонија 01. февруари 2021. / 13:05

Пандов: Идејата на движењето ГДОМ беше одбрана на Македонија

Пандов: Идејата на движењето ГДОМ беше одбрана на Македонија

Намерата на движењето ГДОМ беше одбрана на Македонија бидејќи во тој период се случија т.н бомби и имаше опасност дека ќе ни се повтори аферата Големо уво од 2001 година за разнебитување на Македонија и носење на квинслишка власт, истакна на денешното рочиште Александар Пандов.

Спиро Ристовски и Миле Јанакиески не даваа никакви инструкции за движењето. Не знам како би можел некој да ни кажува што да правиме. Немав комуникација со нив-рече Пандов.

Беше прашан и за протестите на ” За заедничка Македонија” и оти немал контакт со организаторите.

-Јас како поединец присуствувам на дел од тие протести. И тие како нас беа загрижени за иднината на Македонија и затоа протестираа- објасни Пандов.