Македонија 29. мај 2020. / 11:02

Пандемијата беснее: Денеска нови 58 лица се заразени со Ковид-19 – ќе заседава Комисијата за заразни болести!

Пандемијата беснее: Денеска нови 58 лица се заразени со Ковид-19 – ќе заседава Комисијата за заразни болести!

Во последното деноноќие бројот на заразени повторно се зголеми. Од Комисијата за заразни болести која се уште држи состанок, за Фактор потврдуваат дека бројот на нови позитивни случаи на Ковид-19 изнесува 58.

Велат зголемувањето на бројот на нови заразени пациенти можело и да се очекува, особено по укинувањето на рестриктивните мерки.

Инаку, најголемиот број новозаразени се од веќе вчера споменатите скопски општини, Сарај, Чаир, Бутел…. Следуваат повеќе информации наскоро, пишува Фактор.