Македонија 26. март 2020. / 11:15

Отворени е-маил и телефонски броеви за пријавување на непочитување на мерките против корона вирусот

Отворени е-маил и телефонски броеви за пријавување на непочитување на мерките против корона вирусот

Отворени се нови е-мејл адреси и ставени се во функција бесплатни телефонски линии на кои граѓаните може да ги пријавуваат неправилностите и непочитувањето на мерките и препораките за спречување на ширењето на вирусот Ковид-19.

Граѓаните можат неправилностите да ги пријавуваат на следните мејлови и броеви:

– Државан инспекторат за труд  poplaki@dit.gov.mk
151 31

– Државен пазарен инспекторат  nepravilnosti@dpi.gov.mk
191

– Државен санитарен и здравствен инспекторат  prijavi.dszi@gmail.com
0800 255 55

– Агенција за храна и ветеринарство  sin@fva.gov.mk
0800 3 2222

– Државен инспекторат за транспорт  prijavi@dti.gov.mk

– Агенција за лекови и медицински средства  prijavi@malmed.gov.mk