Македонија 22. ноември 2020. / 15:51

Останати се уште 130 слободни болнички кревети – вкупно 824 пациенти се лекуваат во ковид-центрите

Останати се уште 130 слободни болнички кревети – вкупно 824 пациенти се лекуваат во ковид-центрите

Во изминатите 24 часа во ковид центрите во болниците низ Македонија е пријавено дека бројот на позитивни и суспектни пациенти кои се лекуваат изнесува 824.

По извештаите на болниците кои пристигнуваат во Министерството за здравство на дневна основа, во болницата во Битола се хоспитализирани 73 пациенти позитивни и суспектни на КОВИД-19.

Состојбата по градовите е следната:

Во болницата во Штип се хоспитализирани 56 пациенти. На инфективното одделение во Тетово има 42 пациенти, во Велес се лекуваат 67 болни, а во Куманово 108 пациенти позитивни и суспектни на КОВИД 19. Во ковид центарот во Охрид има хоспитализирано 110 пациенти, во Прилеп 107, во ковид центарот во Гостивар 48, а во Струга 31 болен. Во болницата во Струмица лежат 89 пациенти, во Кочани 25, во Кичево 18, Кавадарци 40, а во Гевгелија 10 лица позитивни на корона вирусот.

Бројките се менуваат од час во час, како што стигнуваат податоците од направените приеми и исписи на пациенти.

Вкупната бројка на пациенти позитивни и суспектни на коронавирусот кои се лекуваат на инфективните оддели во главниот град и во болниците низ земјава е 1.298 а преостанати се околу 130 празни болнички кревети во ковид центрите.

Во текот на денот се прават и исписи на оздравени пациенти со што ќе се ослободат дополнителни легла.