Македонија 26. септември 2019. / 22:18

Oсмани: Данке Дојчланд!

Oсмани: Данке Дојчланд!

Вицепремиерот за европски прашања, Бујар Османи, присуствуваше на седницата на Бундестагот и беше поздравен од пратениците.

Тој се заблагодари на поддршката од Германија затоа што Бундестагот со огромно мнозинство изгласа почеток на преговорите на С. Македонија за влез во ЕУ.