Македонија 21. декември 2020. / 18:44

ОЈО и МВР да реагираат на сквенравење на споменици, апелира Ковачки

ОЈО и МВР да реагираат на сквенравење на споменици, апелира Ковачки

Драган Ковачки од ВМРО-ДПМНЕ преку статус на Фејсбук апелира до ОЈО и МВР да реагираат на сквенравење на споменици.

-Член 319 од Кривичниот законик за “сквенравење на споменици” и “излагање на подбив на националните, етничките и верските симболи” предвидува казна од 1 – 10 години затвор.
Апел до ОЈО и МВР, треба веднаш да реагирате. Ако вие не се грижите за почитување на законите, зошто тогаш очекувате граѓаните да ги почитуваат?
Или како и по обичај, ќе си одмолчите?
#ЗаработетеСиЈаПлатата
#ВладеењеНаПраво
#ПравнаДржава, стои во неговиот пост на Фејсбук.

Член 319 од Кривичниот законик за “сквенравење на споменици” и “излагање на подбив на националните, етничките и верските…

Posted by Драган Ковачки on Monday, December 21, 2020