Македонија 19. мај 2020. / 14:37

Од 908 тестирани во градинките, досега само еден позитивен на Ковид-19

Од 908 тестирани во градинките, досега само еден позитивен на Ковид-19

Од досега направените 908 тестирања на вработените во градинките во Битола, Скопје и Велес, потврден е само еден позитивен случај со Ковид-19 во Битола.

Од вкупниот број направени тестови во изминатото деноноќие, 203 теста се во рамките на скринингот во градинки во Велес и Скопје и сите се негативни.

Скринингот во градинките почна на 13 мај и со него се опфатени околу 2.000 вработени. Целта е изготвување на протоколот за работа на градинките за нивно ставање во функција.