Македонија 05. јуни 2020. / 13:09

Нов голем Ковид-19 пик? Неофицијално околу 160 новозаразени во Македонија

Нов голем Ковид-19 пик? Неофицијално околу 160 новозаразени во Македонија

Кај околу 160 лица, од кои речиси 100 само во Скопје е потврдено присуството на новиот коронавирус во последното деноноќие, пренесува во ептокот телевизијата Канал 5, чиј извор  од здравството кој сакал да остане анонимен а е од вели дека и самите здравствени работници се вчудоидени од растот на бројките на заразени, особено во главниот град.

Во прилогот, се истакнува дека, сепак, станува збор за бројки кои се неофицијални и дека треба да се земат со резерва. Но се поставува прашањето дали станува збор за нови пик од болеста Ковид-19 којашто може да резултира со летален исход.