Македонија 16. април 2018. / 13:37

Нема договор за една изборна единица: Ќе се воведе праг од 3 проценти за влез во Собранието?

Нема договор за една изборна единица: Ќе се воведе праг од 3 проценти за влез во Собранието?

СДСМ и коалицијата се за една изборна единица, ДУИ за три, а ВМРО-ДПМНЕ бара да останат шесте изборни единици, пренесува А1он.

Можно е пратениците да се договорат за праг од 3 проценти за влез во Собранието.