Македонија 11. декември 2020. / 18:53

„Награда од Заев“: Здравствените работници заболени од корона добиле намалени плати

„Награда од Заев“: Здравствените работници заболени од корона добиле намалени плати

Жаклина Шопова на Фејсбук открива дека здравствените работници кои биле заболени од Ковид 19 за ноември добиле намалени плати.

-Ова ли е тоа што ни го ветивте г- дин премиер, г- дин министер за здравство!?
А синдикатот мудро молчи, најверојатно нема маски за да излезе на штрајк-стои во објавата.

 

На 10 секој месец, здравството ја зема платата за минатиот месец…и не се тоа 100 000 денари кои ги вети г-динот Зоран…

Posted by Zaklina Sopova on Thursday, December 10, 2020