Македонија 05. ноември 2019. / 20:10

Моментално најголема загаденост на воздухот во државата има во Куманово

Моментално најголема загаденост на воздухот во државата има во Куманово

Моментално најголема загаденост на воздухот во државата има во Куманово, каде се измерени 74 µg/m3.

Потоа по загаденост, според мерните станици, следи Општина Ѓорче Петров каде се зимерени 70 µg/m3 , а потоа, на трето место е Тетово со 67 µg/m3.

Количеството на ПМ10 честички во Центар изнесува 51 µg/m3, во Општина Карпош се измерени 49 µg/m3.