Македонија 10. октомври 2019. / 14:22

Министерствотo за одбрана ќе го намалува бројот на луѓе кои имаат НАТО сертификат

Министерствотo за одбрана ќе го намалува бројот на луѓе кои имаат НАТО сертификат

НАТО сертификатите во минатото добивале многу луѓе од Македонија, а нивната бројка е околу 1500.

-Голем дел од нив се давале со врски, притисоци, телефонски јавувања, информираше министерката за одбрана, Радмила Шекеринска.

Поради тоа, Министерство за одбрана ја намалува таа бројка на 300, сертификати кои ќе важат за време на мисијата, за разлика од претходно, кога сертификатите биле неколкугодишни.