Македонија 02. март 2021. / 15:37

Министерот Спасовски се сретна со чешкиот амбасадор Мирослав Томан

Министерот Спасовски се сретна со чешкиот амбасадор Мирослав Томан

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски оствари работна средба со амбасадорот на Чешката Република во земјава, Мирослав Томан, и со новоименуваниот конзул и раководител на економскиот сектор во Амбасадата на Чешка, Давид Чернохорски, кому Спасовски, како што информира МВР, му посака добредојде и успех во работата во унапредувањето на одличните билатералните односи меѓу двете држави.

– Од страна на двајцата соговорници уште еднаш беа потврдени пријателските односи, континуираната поддршка која Чешката Република и ја дава на Република Македонија во повеќе сфери на општествениот живот и беше изразено уверување дека и во иднина ќе се работи на нејзино продлабочување и интензивирање преку нови проекти и донации кои ќе бидат од голема полза за потребите и јакнење на капацитетите на Министерството за внатрешни работи, соопшти Министерството за внатрешни работи.

Министерот Спасовски и амбасадорот Томан разговараа и за планираното испраќање нов чешки контингент од полициски службеници за поддршка на нашата полиција во справување со миграцијата на јужната граница од земјава.