Македонија 13. ноември 2019. / 14:21

Милошоски: Груевски го предложи Рамчиловиќ, а Заев го постави за функционер

Милошоски: Груевски го предложи Рамчиловиќ, а Заев го постави за функционер

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Антонио Милошоски од денешната собраниска говорница говореше за предлогот за Зекир Рамчиловиќ да биде нов потпретседател на Собранието.

Зекир Рамчиловиќ работеше во изготвувањето на партиската програма со акцент на образованието, уставот, уставното име. Рамчиловиќ се залагаше за почитување на уставниот суверенитет. Никола Груевски го предложи Рамчиловиќ, а Зоран Заев го постави за функционер, истакна Милошоски.