Македонија 12. септември 2019. / 10:40

Милчин: Има ли крај на понижувањата во земјата Будалија?

Милчин: Има ли крај на понижувањата во земјата Будалија?

Во документ за проект од Министерството за транпсорт и врски, исчезна македонскиот јазик. Во документите подолу, можете да видите дека министерството вели дека сите документи треба да бидат доставени на „Северномакедонски јазик“!

Оваа вест на својот Фејсбук профил ја објави поранешниот прв човек на СОРОС во Македонија, Владимир Милчин.

Тој коментира:

Што е бре ова?! Има ли крај на понижувањата во земјата Будалија?-напиша Милчин.